Blog

Szűrők

Címke: tojás

tojások

A tojás az alapvető élelmiszereink egyike. Azt régóta tudjuk, hogy rendkívül magas a fehérjetartalma, és emiatt nagyon egészséges, rendszeres fogyasztása ajánlott – ez utóbbi nem nehéz feladat, hiszen minden második étel hozzávalói között ott szerepel a tojás, és hazánkban is népszerűek a tojásételek. Ennek ellenére érhetnek még bennünket meglepetések a tojással kapcsolatban, ezeket gyűjtötte össze…

gnocchi készítés közben

Nokedli, galuska, gnocchi, nudli és angyalbögyörő. Mi, magyarok imádjuk ezeket a kis tésztakülönlegességeket, de vajon mi a különbség köztük, és melyik hogyan készül? Biztosan járt már úgy Ön is, hogy rendelt egy jó kis Petőfi-féle Székely-gulyást nokedlivel, és valami egészen másnak kinézető tésztafélét kapott a tányérjára. Gyakori eset ez, mégpedig azért, mert még mindig nem…

Libaleves csigatésztával

Csigatészta, avagy lúdgége. Elgondolkodtak már rajta, hogy abban az időben, amikor még nem léteztek tésztakészítő nagygépek, vajon hogyan készültek ezek a szép kis formás tésztácskák, amelyek az ünnepi tyúkhúslevesbe kerültek? A tésztagyúrás és készítés egy olyan igazi régi népszokás, amit ma már nagyon kevesen művelnek, pedig a saját kezünkkel sodort száraztészta számos érték megőrzője, főleg…

Húsvéti érdekességek

Az ember hajlamos azt hinni, hogy az olyan hagyományos ünnepekről, mint a húsvét, már nem derülhetnek ki újdonságok. Pedig számos olyan új információ bukkan fel az interneten évről évre, amitől talán még Ön sem hallott. Ha szeretné próbára tenni húsvéti ismereteit, tartson ezen a héten is az Interfooddal! Kezdjük is rögtön a legkézenfekvőbb dologgal, az…

interfood a cobb saláta

Az Ön újévi fogadalmai között is szerepelt, hogy tudatosabban fog étkezni 2019-ben? Esetleg egy életmódváltás? Sajnos nemzeti sajátosságunk a nehéz ételek készítése, a túlzottan nagy adagok és a túl kevés friss zöldség illetve zöldsaláta fogyasztása. E heti bogcikkünkben egy különleges salátát szeretnénk bemutatni, ami már az Interfood étlapján is elérhető sok más ételünk mellett. A…

A megördögölt tojás

Deviled egg”, azaz a megördögölt tojás. Az „angel egg” pedig az angyali változat. Adja magát a kérdés, vajon hogyan lehet megördögölni egy tojást, és hogyan lehet angyalivá varázsolni? Bizony, ez nem egy szóvicc, hanem az angol elnevezése a kaszinótojásnak, ami világszerte az egyik legismertebb és legkedveltebb, hidegtálakon megtalálható étel. De vajon hogyan készül az ördögölt,…

szárnyas rakott zöldbab

A rakott ételeknek komoly hagyománya van Magyarországon, jellegzetes menzai és otthoni ételek, a legtöbb háziasszony rendszeresen készíti őket. Nagy előnyük, hogy kiadósak, így laktató egytálétel készíthető viszonylag kevés hozzávalóból. Időtakarékosnak ugyan nem mondhatóak, mert minden összetevőt előre el kell készíteni, és utána még a sütési idővel is számolnunk kell, de megéri nekifogni, az ízükkel ugyanis…

Még mindig akadnak olyan éttermek – bár szerencsére egyre kevesebb –, ahol a vegetáriánus menü a rántott sajttal egyenlő. Húsz-huszonöt évvel ezelőtt szinte még mindenhol gyanakvó pillantásokkal fogadták azokat, akik vegetáriánusnak vallották magukat, kis túlzással még a fogalom is ismeretlen volt hazánkban. Azóta szerencsére nagyot fordult a világ és ma már rengeteg étterem kínál vegetáriánus…

A lencsefőzelék az európai kultúrkör legrégebbi ételei közé tartozik, hiszen már az Ószövetségben is említést tesznek róla. Valószínűleg sokan ismerik Ézsau és Jákob, a két egymástól nagyon különböző ikertestvér történetét, akiknek sorsát egy tál lencse változtatta meg. A Biblia szerint a vadászatban jeleskedő, erős testalkatú, szőrős Ézsau egy nap farkaséhesen tért haza, Jákob pedig rávette,…

Mivel fizethet?