Blog

Szűrők
csokis-marlenka

Csokis marlenka

Örmény eredetű, dióval szórt karamellás, mézes-krémes tömény desszertcsoda, ami nem tartalmaz tartósítószert és mesterséges színezéket. Az eredeti változat Csehországban készül kizárólag magas minőségű alapanyagok felhasználásával, és manapság már megtalálható a legtöbb kávézóban és cukrászdában. Mi az? Hát a Marlenka!

Nagyon izgalmas sütemény mind az eredetét, mind a mai elkészítési módjait tekintve. Igazán romantikus a történet, az örmény eredetű Gevorg Avetisyan ugyanis legendát alkotott szinte a semmiből, egy családi örökség felhasználásával. Egy egyszerű családi receptből indult az egész, mára pedig Európa szerte ismert sütemény vált belőle. Elmondása alapján a Csehországban élő Avetisyannak egyszer csak hiányozni kezdtek a gyermekkori ízek, és megkérte nővérét, hogy készítse el neki azt a desszertet, amit az édesanyjuk csinált gyermekkorukban. A süteményből jutott a szomszédoknak is, akiknek nagyon ízlett, és hirtelen annyi megrendelést kapott a család, amit már nem bírtak teljesíteni. Előbb egy kis üzletben kezdték el gyártani a desszertkülönlegességet, majd gyorsan túlnőttek rajta, így meg tudták alapítani a csehországi gyárat, ahol elkezdték gyártani az eredeti és klasszikus Marlenkát. Az édesség a család nőtagjairól kapta a Marlenka nevet.
Az eredeti Marlenka mézes tésztából készül, melyet különleges karamellás krémmel vonnak be, öt réteget helyeznek egymásra, végül megszórják aprított dióval, és csokoládécsíkokkal díszítik. A készítés során kizárólag Csehországból származó, ellenőrzött minőségű alapanyagokat használnak, nem alkalmaznak semmilyen ízfokozót vagy színezőanyagot. Sőt, még tartósítószert sem, a dobozban árusított Marlenka a fóliában található védőgáznak köszönhetően áll el, csak természetes gázokkal van tartósítva. Európa minden országában kapható, vannak különféle változatai, mint például a kakaós Marlenka vagy a Marlenka golyók.

Az alapító Gevorg Avetisyan szerint, aki otthon próbálja elkészíteni a süteményt, annak sok mindenre kell figyelnie, sok időt kell rászánnia, ezért szerinte nem éri meg nekifogni. Az Interfood azonban vállalkozott erre a nemes feladatra, és elkészítette Önnek a saját Marlenkáját kakaós változatban. Eddig még minden ügyfelünk elégedett volt vele. Ha Ön is szeretné megkóstolni, ebédje mellé rendelje meg tőlünk a mi változatunkat, futárunk házhoz szállítja, Ön pedig eldöntheti, hogy sikerült-e az eredeti klasszikus nyomába érnünk!

Ez is érdekelheti

szezammagos-currys-csirke

Szezámmagos cukkinis csirkecurry

Mint minden másban, a gasztronómiában is vannak divathullámok, trendek, melyek folyamatosan meghatározzák azt, hogy mit gondol aktuálisan az ember az étkezésről, milyen ételeket preferál, és miket fogyaszt kevésbé. Ilyen például az indiai ételek térhódítása Európában és hazánkban is. Az angolszász világban, főleg Angliában, mivel India brit gyarmat volt, már régóta ismertek az indiai ízek, hozzánk…