Blog

Szűrők

Címke: ételrendelés

vadas marha tésztával

Mi is ez tulajdonképpen? Becsületes neve: vadas marha. Zsemlegombóccal, mert úgy illik, és azzal esik jól. Sajnos a vadas marha karrierjét a menzák és olcsó vendéglők gyorsan derékba törték, pedig szép jövő állt előtte. A minőségi alapanyagokból készített vadas mártás ugyanis nagyon finom, és helye lenne minden magyar étrendjében. Hogy miért nincs? Azért, mert hazánk…

Az egyik legértékesebb fűszer

Melyik az a fűszernövény, ami egy időben értékesebb volt az aranynál, kizárólag kézzel lehet összegyűjteni, és tavasszal sok kiskertben megtalálhatóak egyes fajai, krókusz néven álcázva? Korábbi cikkünkből kiderült mitől olyan nemes a parmezán sajt, most pedig a rendkívül értékes sáfrányt vizsgáljuk meg közelebbről. A sáfrány nem egyetlen növénynek az elnevezése, hanem bizonyos növényfajták bibéjének összefoglaló…

A megördögölt tojás

Deviled egg”, azaz a megördögölt tojás. Az „angel egg” pedig az angyali változat. Adja magát a kérdés, vajon hogyan lehet megördögölni egy tojást, és hogyan lehet angyalivá varázsolni? Bizony, ez nem egy szóvicc, hanem az angol elnevezése a kaszinótojásnak, ami világszerte az egyik legismertebb és legkedveltebb, hidegtálakon megtalálható étel. De vajon hogyan készül az ördögölt,…

Újházy tyúkhúsleves

Vannak legendás ételeink, melyek története kacskaringós utat járt be, és amelyek igazi hungarikummá váltak az idők során. Ilyen az Újházy tyúkhúsleves is. Nincs olyan magára valamit adó magyar étterem, ahol ne szolgálnák fel ezt a gazdag és ízletes levest, és nincs olyan magyar ember, aki visszautasítaná ezt a méltán kedvelt fogást, ami még az ország…

Minden szakács számára örök kihívás olyan fogást készíteni, amiben „minden benne van”. Vagyis egyszerre finom, tápláló és egészséges. Illetve az sem egy elhanyagolható szempont, hogy a hozzávalókért ne kelljen csillagászati összeget fizetni. Az óvári pulykamell sült krumplival mindegyik feltételnek megfelel, nem csoda, hogy az Interfood ételkínálatának egyik legnépszerűbb fogása. Régóta tartó vita, hogy a húsok…

Nevezhetjük csuszpájznak vagy ázaléknak. Nincs zöldség, fű vagy gyümölcs, amiből ne készülhetne. Úgy járja, hogy hétköznapokon hígabban, hús nélkül, ünnepnapokon hússal, gazdagabbra főzve tálaljuk. Az étel, amit és ahogy csak mi magyarok eszünk: a főzelék. Rántással, lisztszórással vagy tejfölös habarással főzött, rövid levű zöldségétel. Már a XVI. század óta jellemző nálunk, még ha igazi népszerűségre…

Előző két blogcikkünkben arról volt szó, miért ne bízzon a nagyokat ígérő, egyoldalú diétákban, és miért ne reméljen tartós sikert a koplalástól, ha fogyni, karcsúsodni vágyik. Kimeríteni a témát természetesen nem tudjuk (és nem is tisztünk), de hadd álljon itt még néhány tanács ahhoz, hogy ön valóban sikeresen változhasson! A világháló tele van azokkal a…

Helyes étkezésre tanítani gyermekeinket a nevelés szerves része – jó esetben. Kellő tudatossággal és következetes odafigyeléssel már kisgyermekkorban megalapozhatóak a felnőtt kor szokásai. Jó, ha ez eszünkbe jut akkor is, ha a legegyszerűbben megoldható uzsonna hazafelé a büfésnél megvásárolt kürtős kalács lenne… És szülőként azt is érdemes tudatosítani, hogy az otthon kialakított jó szokások később…

Naponta hallani újabb és újabb tuti biztos diétáról vagy fogyókúráról. Jönnek a tengeren túlról, a svájci hegyekből vagy a szomszédtól. Kiigazodni is nehéz köztük, ismerni valamennyit szinte lehetetlen – már ha érdemes ezekkel egyáltalán próbálkozni. Mert mintha a lényeg sikkadt volna el ebben a veszett nagy fogyókúrázásban: az egészség. Fogyókúrázni (már maga a szó sem…

Minden szülő tudja, mennyire fontos kérdés, hogy gyermeke hogyan táplálkozik. A megfelelő étkezési kultúra kialakítása nemcsak azért hangsúlyos, hogy a kicsi fogai ne potyogjanak ki ideje korán a sok édesség és üdítő miatt, hanem azért is, hogy megtanulja, az étkezés a mindennapok lényeges része, amely közösséget teremt, örömöt ad, és, ha megfelelő kereteket teremtünk hozzá,…

  • 1
  • 2

Mivel fizethet?