Öt tipp a meghűlés kezelésére
A telet megúszni megfázás, nátha, meghűlés nélkül szinte lehetetlen. A legjobb természetesen az, ha mindent megteszünk, hogy ne következzen be, például rétegesen öltözködünk, sapkát, sálat és kesztyűt viselünk, rendszeresen mosunk kezet, főleg miután olyan helyen tartózkodtunk, ahol sok ember megfordul, és lakásunkban stabil hőmérsékletet tartunk. De vajon mit tehetünk, ha mégis megfáztunk? Tartson ezen a héten is az Interfooddal, ha a sok gyógyszer helyett inkább valami természetes megoldással gyógyulna.
Sok folyadékfogyasztás
A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás elengedhetetlen az egészségvédelem szempontjából, és kulcs lehet az esetleges betegségek leküzdésében is. Ha a szervezet vízháztartása nem megfelelő, nem tud kiegyensúlyozottan működni. Mit érdemes inni, ha náthásak vagyunk? A legfontosabb a tiszta víz. Emellett a fájó toroknak jólesik ilyenkor a meleg tea, amit citrommal és mézzel tehetünk finomabbá és még hatékonyabbá. Sokan esküsznek a gyümölcslevekre, de ezekből csupán a frissen préselt gyümölcslevek az igazán jók.
Gyömbér
A mézes gyömbértea igazi csodaszer a beteg testnek. A friss gyömbért hámozzuk meg, vágjuk fel szeletekre, majd öntsük le forró vízzel. Hagyjuk állni, majd frissen facsart citrom és narancs levével ízesítsük, mézzel édesítsük. A gyümölcsök levét és a mézet csak akkor tegyük bele, ha már kicsit kihűlt, forrón ugyanis tönkremennek bennük az értékes vitaminok. A gyömbér erőteljes íze oldja a letapadt váladékot, és segít testünknek izzadni, ami elősegíti a természetes tisztulást.
Csipkebogyó
A csipkebogyó köztudottan magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, ezért nagyon jótékony hatással van a meghűlt testre. Az immunrendszert támogatja, ezáltal a természetes védekezőképességet erősíti. Tévhit azonban, hogy a csipkebogyót meleg tea formájában érdemes elkészíteni. Forró vízzel leöntve ugyanis az összes „gyógyereje” elvész, tönkremegy a benne található sok C-vitamin. A helyes elkészítés az áztatás, mind a frissen szedett, mind a gyógynövényboltokban kapható, szárított csipkebogyó esetében. Öntsük le tiszta vízzel, hagyjuk állni, majd leszűrve fogyaszthatjuk is.
Méz
A méz ősidők óta alkalmazott gyógymód, nem véletlenül nevezik folyékony aranynak. Természetes immunerősítő, baktériumölő és gyulladáscsökkentő. A napraforgóméz kitisztítja a torkot, az akácméz és a repceméz pedig a torok fertőtlenítésére lehet megoldás. Immunerősítésre leginkább a vegyes virágmézet és a tiszta akácmézet ajánlják a méhészek.
Kiegyensúlyozott étkezés
Betegség esetén különösen fontos, hogy szervezetünket megfelelő mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz juttassuk. A legjobb, ha sok nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, nyers állapotukban ugyanis rengeteg vitaminnal tudják segíteni beteg testünket. A megfelelő fehérjebevitel szintén fontos ilyenkor, ezért a húsok fogyasztása is ajánlott, de érdemes rá ügyelni, hogy ne legyenek nehezen emészthetőek az általunk választott ételek, ne terheljük meg a gyomrunkat. A töltött paprika és a halászlé tehát nem a legjobb választás betegség idején!
Ha Ön is szenved valami tipikus téli megbetegedéstől, és nincs ereje főzni, a tűzhely mellett szenvedés helyett válassza inkább az Interfood ételfutárt, ahonnan egyetlen kattintással megrendelheti kímélő ételeinket. Nincs más dolga, mint hátradőlve várni az ételszállítónkat, aki elviszi Önnek ebédjét!