Dubarry, Esterházy, Jókai – mindenki egy helyen
Avagy a nagy leleplezés! Önnek is bosszúságot okoz, amikor egy étteremben a tulajdonneveket látva hirtelen teljesen összezavarodik, mert mindegyik ismerősnek tűnik, de hirtelenjében nem tudja, milyen elkészítési módot takarnak? Jó lenne tudni, akkor nem kellene a pincértől tudakolni a részleteket. Az Interfood most is a segítségére siet, oszlassuk el a homályt együtt, ismerje meg, mit rejt a sok híres név, hogy ne kerüljön legközelebb kellemetlen helyzetbe, amikor az étlapot tanulmányozza!
Orly-módra: ha Orly-módra készül egy étel, akkor sörrel kevert sűrű, lisztes tésztába mártott, majd olajban kisütött ételről beszélünk. Lehet az húsféle vagy zöldség, a közös pont a sörös tészta. Köretként rendelhetünk mellé bármit – rizst, burgonyát, amit éppen kívánunk.
Jókai: Jókai bableves, ez a teljes elnevezés. Jellegzetessége, hogy fejtett tarkababból készül, ami kicsit nagyobb szemű, és kötelező eleme a házi csipetke, valamint a levesbe főtt füstölt csülök, attól lesz igazán ízletes! Paprikás rántással sűrítik, és tejföllel tálalják, friss kenyérrel az igazi. Utána már csak egy finom desszert kell, és kész is a teljes értékű ebéd.
Stefánia: a Stefánia szelet egy vagdalt hús, amit keményre főzött tojással töltenek, és szép vékony szeletekre vágva szervíroznak. Köretként burgonyát vagy főzelékeket szokás kínálni hozzá.
Wellington: a Wellington esetében a hús eredetileg bélszín, melyet gombapéppel megkent leveles tésztába csavarnak, majd Madeira-mártással szervíroznak. Nagyon ízletes étel, a bélszín csodálatosan megpuhul, a tészta pedig szép levegősre sül.
Dubarry: a Dubarry szelet alapja egy elősütött hússzelet, melyre karfiolt helyeznek, és Gratin-mártással meglocsolva, sajttal megszórva sütik össze. Nagyon laktató étel, rizzsel a legjobb fogyasztani!
Batthyány: ez egy különleges rizskészítési mód, mely során a hagymával együtt pirítják meg a rizst, majd öntik fel erőlevessel és főzik puhára. Ettől a rizs íze különleges lesz, kiváló köret bármilyen hús mellé.
Esterházy: vékony szeletekre (julienre) vágott párolt zöldségeket szervíroznak, vadas mártással és hússal. Gazdag főétel, nagyon laktató.
Richelieu: roston sült gombából, töltött paradicsomból és párolt salátából álló köret újburgonyával kiegészítve. A legjobb egy finom hússzelet mellé kérni, úgy lesz igazán izgalmas az ebédünk.
Sztroganov: a csíkokra vágott bélszínt gyöngyhagymával együtt pirítják vajon, majd megfűszerezik, és tejszínnel összeforralják. El sem lehetne képzelni ennél jobb kombinációt. Leginkább rizzsel ajánlják fogyasztását.
Károlyi: savanyú káposzta darált hússal, sonkával és szalonnával összefőzve. Az eredmény egy szaftos egytálétel, ami után garantáltan nem marad senki éhes.
Reméljük, sikerült segítenünk eligazodni a bőséges kínálatban, és kedvet kapott Ön is valamennyi megkóstolására. Ha túl időigényesnek tűnnek, ne aggódjon, nincs más dolga, mint felkeresni az Interfood honlapját és megrendelni kedvenceit.