Blog

Szűrők

Négy konyhai praktika

A jó pap holtáig tanul. Bizony így van ez még a gyakorlott háziasszonyok esetében is, hiszen a főzés és a háztartásvezetés tudománya nem bonyolult dolog, de sokszor kis apróságon múlik az, hogy az eredmény siker vagy éppen kudarc. Az Interfood időről-időre igyekszik kedves olvasóival hasznos konyhai trükköket megosztani, melyek kicsit könnyebbé teszik a mindennapokat. Tartson ismét velünk, hátha tudunk Önnek újat mondani!

Újburgonya és citrom

Sokan rajonganak az újburgonyáért, hiszen nagyon finom tavaszi köret készíthető belőle. Megpucolni azonban nem olyan könnyű, mert bár a héja könnyen lejön, cserébe be is fog mindent. Az ujjainkat, a körmünket – minden csúnya barna színű lesz. A legegyszerűbb ellenszere a gumikesztyű, hiszen azon nem hatol át a színezőanyag. Igen ám, de mit tegyünk, ha éppen nincs kéznél tiszta gumikesztyű? Egy félbevágott citrom csodákra képes! Bebarnult kezünket, ujjainkat alaposan dörzsöljük át egy félbe vágott friss citrommal. A citromsav lemarja bőrünkről az elszíneződést, és a barnaság pillanatok alatt eltűnik.

Egészséges banánfagyi

Túlvásároltuk magukat banánból, kezdenek megbarnulni, senkinek nincs hozzá gusztusa? A megoldás a banánfagyi! A felkarikázott banánokat fagyasszuk le, majd amikor már teljesen megfagytak, dobjuk be őket olyan turmixgépbe, ami képes jeges állagú dolgokat is simára turmixolni. Néhány perc, és kész a krémes állagú banánfagyi, ami mentes mindenféle káros anyagtól. Gyerekek is bátran fogyaszthatják a nagy hőségben.

Kiszáradt rántott hús?

Aki gyakorlott háziasszonynak vallja magát, az már biztosan készített rántott húst. Sokan járnak azonban úgy, hogy száraz lesz a rántott hús, mire a tányérra kerül, hiába teljesen friss. Ez azért van, mert a panírmorzsát túl erősen nyomkodják rá a húsra. A helyes eljárás az, hogy alaposan beleforgatjuk a zsemlemorzsába, de a prézlit nem nyomjuk bele a húsba.

Grillezett lazac?

Fel a kezekkel, aki megpróbálta már a halat valamilyen formában grillezni? Bizony, ilyenkor gyakori hiba, hogy a halat közvetlenül a grillácsra tesszük, az pedig gyönyörűen odaragad, a végeredmény pedig teljesen ehetetlen lesz. Mindezt könnyedén elkerülhetjük, ha citromkarikákat teszünk közvetlenül a rácsra, és arra helyezzük a halat. Így nem ragad oda, és az íze is jobb lesz, hiszen a citrom remekül illik a halhoz.

 

Reméljük sikerült hasznos információval szolgálni kedves olvasóinknak, és szalad mindenki a konyhába kipróbálni őket. Aki mégsem teheti, mert ezer más dolga van, annak itt az Interfood. Rendelje háthoz családja ebédét, velünk garantáltan jóllakik mindenki!

Ez is érdekelheti

Székely-ügyirat avagy a legtalányosabb étel: Székely-káposzta… vagy székelykáposzta?

A legtalányosabb, mert elsőre úgy tűnik, nincs is itt semmiféle talány. De ahogy egyre beljebb ereszkedünk az oknyomozásba, a székelykáposzta-akta úgy terebélyesedik, ködösödik, az egyértelműnek vélt adatok megkérdőjeleződnek, dátumok csúsznak ide-oda évtizedeket, hírességek tűnnek fel, majd buknak alá a múltba… Sherlock Holmesnak való eset. Izgalmas gasztro-kutakodás az étel- és konyhatörténelemben, ahol a bátor nyomozónak szembe…