Blog

Szűrők
borfajták

Melyik az a fűszer, amit a leggyakrabban használunk? Ugye, hogy Önnek is a bors jutott eszébe? Nem véletlenül, hiszen a magyar konyha első szám fűszere a fekete bors, de így van ezzel szinte az egész világ, nem csak mi. Korábbi cikkünkben már feltártuk, hogy mitől erős a paprika, most pedig az apró fekete gömböcskék nyomába…

gőzgombóc

A magyar gasztronómia jól ismeri és szereti a tésztakülönlegességeket, a nudli, a galuska vagy a krumpligombóc kedvelt étel kis hazánkban. Ha egy kicsit tovább utazunk, és átlépjük a határt, máris lépten-nyomon belefutunk egy számunkra kevésbé ismert, izgalmas tésztacsodába, a gőzgombócba. Az osztrákok népszerű étele, melyet többnyire édesen fogyasztanak, mindenféle izgalmas töltelékkel megtöltve. Ha Ön is…

beigli a tányéron

A karácsony meghitt hangulatához szorosan hozzátartozik a családi közös sütés-főzés és a finom édes illatok, amelyek körbelengik a lakást. Az egész évben el nem készült süteményekre ilyenkor jut végre idő. Sok háztartásban többféle sütemény készül, amit aztán hetek alatt sem tud megenni a család, máshol csak egyet süt a háziasszony, de az nagyon finom és…

vargabéles

A vargabéles évtizedeken keresztül az iskolai menzák és a vendéglők sztárja volt, ezért annyit mindenki tud róla, hogy édes-túrós, mazsolás finomságról van. Azt már kevesebben tudják, hogy miről kapta a nevét, egyáltalán mit jelent az, hogy béles, és miért éppen varga? Az Interfood csapata most elindult kideríteni, mi is az igazság! Tartson velünk, ha Ön…

teafilter bögrében

Mindig nehéz elképzelni, milyen lehetett az élet olyan egyszerű, de nagyszerű találmányok nélkül, amelyek évtizedek óta a rendelkezésünkre állnak és megkönnyítik mindennapi életünket. E heti cikkünkben egy olyan hiánypótló találmány eredetét vizsgáljuk meg, mint a teafilter! Teatények A tea kedvező élettani hatásai évszázadok óta ismertek, nem véletlen, hogy a víz után a tea a második…

sárga sütőtök őszi levelekkel

Nyakunkon a sütőtökszezon, de mint minden élelmiszer esetében, a választék itt is akkora, hogy könnyű elveszni benne. Sárga és tök, ez eddig rendben van, de faragni akarjuk vagy éppen sütni, édes legyen vagy krémes állagú a sütés után? Az Interfood e heti cikkében végigvezeti olvasóit a különféle tökök útvesztőjében, és segít megtalálni a célnak leginkább…

Mivel fizethet?