Blog

Szűrők

Az, hogy a lencsefőzelék értékes étel, abból is sejthető, hogy a Bibliában Jákob egy tál lencséért veszi meg az elsőszülöttség jogát a bátyjától, Ézsautól… A történet persze kicsit szövevényesebb ennél, de ez semmiben sem kisebbíti azt a tényt, hogy a lencse ősi és rendkívül fontos tápláléka az embernek; nagy kár, hogy mi, magyarok leginkább csak…

Okostelefon van, okosóra van, okos otthon létezik. Csak okos emberből van kevés, ha az ünnepi étkezésekről van szó… Ideje, hogy okos ünnepünk is legyen! Miért kellene annak, hogy karácsonyi vacsora, karácsonyi ünnepek, szilveszter olyan fogalmakkal társulnia, mint túlevés, felszedett kilók, gyomorrontás, kidobott ételek? Lehet erről másképpen is gondolkodni, és még csak különösebb forradalom sem kell…

Micsoda desszert! A magyar asztalok felett át-átvonulnak a muffinok, macaronok, amerikai palacsinták trendjei, de trónjáról letaszítani a madártejet még egyiknek sem sikerült. Kedvenc volt, kedvenc most, és amíg a tyúkok tojást fognak tojni, amíg a tehenek tejet adnak ezen a bolygón, kedvenc is lesz a madártej – és nem csupán nálunk, hanem a franciáknál, az…

Előkelő nevet visel ez az étel, egy előkelő, gazdag történelemmel rendelkező hely nevét. A gödöllői töltött csirkemell és a gödöllői mézes csók a névadó város hajdani nagyságának emlékét őrzi. Gödöllőt a XIV. században alapították, és bár a török hódoltság alatt szinte teljesen néptelenné vált, később újra benépesült. A XVIII. században Grassalkovich Antal volt erre a…

Ha ön rendszeresen olvassa az Interfood blogcikkeit, vagy szívesen rendel tőlünk ebédet, akkor biztosan tudja a címben feltett kérdésre a helyes választ. A zsírok, természetesen, a barátaink, éppen úgy, ahogyan minden más az emberi szervezet számára szükséges egyéb tápanyag is. Ha azonban nem értjük meg szerepüket a saját testünk működésében, vagy rosszul élünk velük, ellenségeinkké…

Álnevén ismerkedhetünk meg vele, mert tápióka igazából a manióka gyökeréből nyert keményítő-granulátum. A világ számos területén népszerű és nélkülözhetetlen eleme a konyháknak. Nálunk ma még inkább különlegességnek számít, a reformkonyha, az egészséges étkezés hívei, az egzotikus ízek kedvelői vagy a kíváncsi kísérletezők azonban egyre többször használják levesek, pudingok, szószok stb. alapanyagául. A tápióka az Afrikában,…

Mivel fizethet?