Blog

Szűrők

Címke: desszert

Csoki, eper és vanília – a három legnépszerűbb íz a világon. Nem véletlen, hogy ebben a három ízben szinte minden létező édesség kapható. Egyes felmérések szerint ezek közül is a vanília áll az élen, amely nem csak ízével, de illatával is hódít, hiszen az illatok nem hivatalos versenyében is dobogós. De mit tudunk erről a…

E heti cikkünk főszereplője fontos összetevője a híres Elvis Presley szendvicsnek. Fehérkenyér, lekvár, méz, sült bacon, banán és mogyoróvaj – ezt volt a király kedvenc étele. A mogyoróvaj hosszú időn keresztül teljesen ismeretlen volt a magyar emberek számára, az elmúlt évtizedekben azonban hozzánk is eljutott, mint Amerika jellegzetes élelmiszere. Ha Ön is szereti, de nem…

húsvéti sütemények

A nagy családi ünnepek évről évre komoly kihívás elé állítják a háziasszonyokat, akik mostanában amúgy is nagy feladat hárul: minden napra kitalálni valami finomat, amit az egész család szeret, majd megfőzni azt. Nem mindig marad energia még a desszerten is gondolkodni, pedig igény az általában volna rá, hiszen a kialakult helyzet miatt otthon az egész…

beigli a tányéron

A karácsony meghitt hangulatához szorosan hozzátartozik a családi közös sütés-főzés és a finom édes illatok, amelyek körbelengik a lakást. Az egész évben el nem készült süteményekre ilyenkor jut végre idő. Sok háztartásban többféle sütemény készül, amit aztán hetek alatt sem tud megenni a család, máshol csak egyet süt a háziasszony, de az nagyon finom és…

vargabéles

A vargabéles évtizedeken keresztül az iskolai menzák és a vendéglők sztárja volt, ezért annyit mindenki tud róla, hogy édes-túrós, mazsolás finomságról van. Azt már kevesebben tudják, hogy miről kapta a nevét, egyáltalán mit jelent az, hogy béles, és miért éppen varga? Az Interfood csapata most elindult kideríteni, mi is az igazság! Tartson velünk, ha Ön…

A csodálatos gesztenyepüré

Jellegzetes hazai desszert a gesztenyepüré tejszínhabbal koronázva és mazsolával megszórva. Gondolta volna, hogy amit mi magyarok szinte minden étkezés után képesek lennénk fogyasztani, mert annyira szeretjük, az a többi nemzet számára gyakorlatilag teljesen ismeretlen? Tartson az Interfooddal, ha kíváncsi rá, miért olyan népszerű nálunk a gesztenye, és miért olyan borsos az ára, hogy az szinte…

A Sacher torta

A Sacher tortának még saját napja is van (december 5.), két legjelentősebb forgalmazója pedig évente félmillió tortát ad el. Vajon miben rejlik töretlen sikere? A meglehetősen egyszerű hozzávalókból álló, mégis egész Európát meghódító osztrák édesség történetét göngyölítjük fel eheti blogbejegyzésünkben. Tartson velünk, ha szereti a Sacher tortát és a romantikus bécsi udvar történeteit! Az 1700-as…

A palacsinta története

Melyik az az étel, amelyik jó édesen és sósan, hidegen és melegen fogyasztva, tejszínhabbal vagy éppen sajtszósszal tálalva, lekváros, húsos, kakaós, fahéjas, sajtos, mogyorókrémes, zöldséges vagy éppen túrós töltelékkel? Most már biztosan rájött minden kedves olvasónk, hogy ezen a héten bizony a palacsintát fogjuk górcső alá venni. Tartson velünk, hogy megtudhassa, kinek köszönhetjük ezt a…

gundel palacsinta interfood

Mi a közös a fröccs, a Béres Csepp, a Zsolnay porcelán, a solymászat és a tárogató között? És ha hozzátesszük, hogy Gundel-örökség? Így már könnyebb a megfejtés: a jelenleg 70 tagból álló magyar hungarikumokról van szó, melynek ékes tagja a méltán híres Gundel örökség, és így maga a Gundel palacsinta is. Gundel Károlynak köszönhetjük, hogy…

dobostorta

Emlékszel még gyermekkorod kedvenc cukrászsüteményeire? A Dobostorta biztosan köztük volt, mindenki imádta a csupa-csokis, cukormázas, roppanós tetejű tortaszeletet, amit nem sütöttek otthon a nagymamák és az édesanyák, hanem el kellett érte zarándokolni a helyi cukrászdába. Méltán lett ennyire híres, máig az ország legnépszerűbb süteményei közé tartozik. Nézzük, kinek köszönhetjük, és mennyire számított bravúros találmánynak megalkotásának…

Mivel fizethet?