Blog

Szűrők

Címke: érdekesség

hamburger

Előbb vagy utóbb mindenkit utolér ugyanaz a probléma – megunjuk a saját ízeinket, nincs erőnk, időnk és kedvünk főzni. Hogyan oldottuk meg eddig ezt a dilemmát? Elszaladtunk a közeli gyorsétterembe, és ettünk egy hamburgert. Ezekben a napról napra változó időkben fel kell találni magunkat, ki kell próbálni új dolgokat is. Ha még soha nem készített…

saláta centrifuga

A főzés tudománya egy élethosszig tartó tanulási folyamat, hiába van ezeréves gyakorlatunk, hiába főzünk maguknak minden egyes nap, mindig bukkannak fel újabb alapanyagok, új receptek, amiket még nem próbáltunk. Sosem lehet eleget tudni, hiszen számos olyan praktika létezik, ami nagyban megkönnyíti az ember dolgát, és aminek segítségével könnyedén megszabadulhatunk a bosszantó konyhai nehézségektől. Az Interfood…

hüvelyesek

Nem mindegy, hogy melyik napszakban mit eszünk, hiszen a rosszul megválasztott élelmiszerek emésztési problémákat, puffadást, gyomorégést, görcsöket okozhatnak, és rossz közérzethez vezetnek. Ha szeretnénk mindezt elkerülni, szükség lesz némi tudatosságra és odafigyelésre, amikor ételeinket megválasztjuk. Az Interfood most sorra veszi a legnehezebben emészthető élelmiszereket, így könnyebb lesz őket megfelelő időpontban fogyasztani a nap folyamán. Mit…

befőttek a kamrában

Gondolta volna, hogy szinte biztosan van olyan élelmiszer az Ön háztartásában is, amit helytelenül tárol? Az, hogy mit teszünk hűtőbe, azonban belül is hova, mi kerül a kamra polcára, és mi a konyhaszekrény könnyen hozzáférhető pontjára, egy beköltözés után szinte azonnal kialakul, és többnyire végleg úgy is marad. Hiszen a megszokás nagy úr, nehezen engedünk…

rebarbara

Egy növény, amelyet a zöldségekhez sorolunk, mégis gyümölcsökkel vegyítve használjuk fel. Bizonyos részeiből nagyon finom sütemény, ivólé, lekvár és kompót készíthető. Levelei erősen mérgezőek, vesekövet, akár még halált is okozhatnak. Ez a különleges és nem teljesen veszélytelen növény a rebarbara. Hazánkban kevésbé ismert, ezért az Interfood utánajárt, mit érdemes tudni róla. Tartson velünk, ismerjen meg…

hamburger

Időről időre minden háziasszony szembesül azzal a problémával, hogy kifogy az ötletekből, és nem tudja, mit lenne jó főzni a családnak. Ilyenkor gyakran megesik, hogy az ember a gyorséttermekhez fordul segítségért, mindenki választ magának egy-egy hamburgert, és már meg is van oldva a probléma. De sajnos mindennek ára van, az elfogyasztott gyorskaja után testünk elnehezül,…

zöldfűszerek

Zöldfűszerekről már esett szó az Interfood háza táján, előző havi cikkünkből megtudhatta, milyen ételekbe érdemes petrezselymet tenni, hogyan kell használni a bazsalikomot és a rozmaringot, mihez illik a legjobban az oregánó fűszeres íze, és miért érdemes kakukkfüvet tartani otthon. Most következzen a folytatás, jöjjenek a többiek! Kapor A kapor olyannyira fontos fűszere a magyar konyhának,…

élesztő

Néhány hónappal ezelőtt még senki sem gondolta volna, hogy az egyik legkeresettebb alapanyag az élesztő lesz, és alig lehet majd hozzájutni. Mindenkit váratlanul ért az egész világot felforgató járvány, ami bizony sok változás elé állította a ma emberét. Eddig sokan gondolni sem mertek az otthoni kenyérsütésre, most pedig hirtelen nagyon jó lenne tudni, mi a…

húsvéti sütemények

A nagy családi ünnepek évről évre komoly kihívás elé állítják a háziasszonyokat, akik mostanában amúgy is nagy feladat hárul: minden napra kitalálni valami finomat, amit az egész család szeret, majd megfőzni azt. Nem mindig marad energia még a desszerten is gondolkodni, pedig igény az általában volna rá, hiszen a kialakult helyzet miatt otthon az egész…

zöldfűszerek mozsárban

Minden konyhai kultúrában nagyon fontos a fűszerek szerepe, hiszen azok ízesítik, gazdagítják az ételeket. A húsfélék fűszerezés nélkül nem lennének finomak, de a levesek és a főzelékek is igénylik a jól összeválogatott ízeket. Éppen ezért érdemes alaposan megismerni a fűszereket, jó, ha tudjuk, mit mivel vegyíthetünk. A fűszerek rendkívül gazdag világából most a zöldfűszereket veszi…

Mivel fizethet?