Blog

Szűrők

Címke: gyümölcs

A tél, ami gyermekeink és az ételek viszonyát illeti, több szempontból is kihívás elé állítja a szülőt. Kevés a gyümölcs, pláne a hazai, amit a kicsik lelkesen fogyasztanának, és zöldségek közül sem éppen azoknak van szezonja, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében. A harsány, szemet gyönyörködtető színek helyett ilyenkor a szürkébb, földszínű hozzávalóké a…

Annak, aki a mérsékelt égövön él, télen két lehetősége van: 1. tömi magába a bogyókat, retteg a fertőzéstől, megfázástól, és, lehetőleg, téli álmot alszik, hogy elkerülje a hideg évszak minden gyengesége, kedvetlensége és betegsége; 2. vagy megérti, hogy a természet ebben az időszakban is képes őt felvértezni az említett nehézségek ellen, és kitanulja, miben mi…

Különös fogás a magyar asztalokon a meggyleves. Számunkra tulajdonképpen hétköznapi, ismerjük, szeretjük gyerekkorunk óta, vitatkozunk, hogy melegen élvezhetőbb-e vagy mindenképpen behűtendő, és kísérletezgetünk, milyen idénygyümölccsel egészítsük ki, megbolondítsuk-e alkohollal, készítsük-e valamilyen növényi tejjel a tehéntej helyett… A hozzánk látogató külföldiek azonban úgy néznek a mi meggylevesünkre, mint a földön kívüli, idegen civilizáció tagjára: édes-krémes, rózsaszínű…

Hátha egyszer sikerül megvalósítani… Talán nem is annyira bonyolult egy ideális napot szervezni az étkezés szempontjából. Bár kétségtelen, hogy némi szervezést, felkészültséget és tudatosságot igényel. Viszont a saját és gyermekeink egészsége szempontjából hatalmas lépés lehet, és ha egyszer már összejött az „ideális nap”, akkor nincs más teendő, mint annak a napnak a tanulságait és rutinjait…

A rizs könnyen emészthető, hipoallergén fehérjeforrás, a Föld milliónyi lakosának elsődleges tápláléka, a diétázók és ételérzékenységben szenvedők kedves alapanyaga, mindemellett pedig remek édességek kiindulópontja. Ki hinné, hogy körülbelül 40 ezer fajtáját termesztik a világon! Az Interfood ezek egyikéből, jázminrizsből készíti önnek gyümölcsrizseit. Mert desszert nélkül nem ebéd az ebéd, nem élet az élet, és mert…

Lehet, hogy a salátákat másképpen kellene nevezni. Nagy pályázatot hirdetni a megfelelőbb név megalkotására. Ezekről az ételekről ugyanis a legtöbb magyarnak rossz asszociációi vannak. Mi jut a többségnek eszébe? Jobb esetben a tavaszi tojásos nokedlivel tálalt, zsenge, friss fejes saláta ecettel-cukorral, rosszabb esetben csak valami inkább nyulaknak való rágós, színtelen, szagtalan, kalóriaszegény kupac a tányéron,…

Mivel fizethet?