Blog

Szűrők

Címke: köret

gnocchi készítés közben

Nokedli, galuska, gnocchi, nudli és angyalbögyörő. Mi, magyarok imádjuk ezeket a kis tésztakülönlegességeket, de vajon mi a különbség köztük, és melyik hogyan készül? Biztosan járt már úgy Ön is, hogy rendelt egy jó kis Petőfi-féle Székely-gulyást nokedlivel, és valami egészen másnak kinézető tésztafélét kapott a tányérjára. Gyakori eset ez, mégpedig azért, mert még mindig nem…

Zeller, a csodagumó

Sokan nem szeretik a zeller ízét, sokan pedig nem is ismerik igazán, hiszen a magyar konyha csak levesek ízesítésére használja, egy húslevesbe vagy zöldséglevesbe téve kellemes ízt kölcsönöz az ételnek. A simán megfőtt zeller azonban valóban nem túl ízletes, így gyorsan helyet kap a „nemszeretem” zöldségek között, és a zellerkockák bizony gyakran a tányérokon maradnak….

Mivel fizethet?