Blog

Szűrők

Egészség, könnyedség, zamatok. Citromos-borsos harcsa rizzsel, zöldségekkel

Ha egy könnyű, nyárias ebéd (vacsora) kell, ha fókuszban az egészség, ha jólesik a változatosság, akkor biztos, hogy az egyik legjobb választás a hal. Legyen tengeri vagy édesvízi jószág, ússzon bár folyóban vagy tóban, pikkelyezzék vagy nyúzzák – mindegy. A hal jó. Szinte érthetetlen, hogy Magyarországon miért olyan drámaian kevés fogy belőle: egy főre alig jut 4 kg évente… Abban az országban, ahol évszázadokon keresztül legendásan bőségében voltak az uszonyosok. Pedig az ajánlások szerint hetente legalább kétszer kellene a tányérra kerülnie.

Hogy miért? Mert egészséges, mindenki tudja. A benne lévő omega-3 zsírsav bizonyítottan védi a szívet és az ereket, jótékonyan hat a gyulladásos folyamatokra, védi a bőrt és felvértez a daganatos megbetegedésekkel szemben. Gazdag fehérje- és vasforrás, tele van magnéziummal – lefordítva: segít szép izmokat építeni, jó az idegrendszernek és az állóképességünknek. Mind a magzati fejlődéskor, mind idős korban segíti az agy optimális működését, megakadályozza a szellemi leépülést. Jó a tudatosan táplálkozóknak, hiszen magas víztartalma miatt könnyen emészthető étel. Gyorsan készül, sőt, gyorsan készüljön, a benne lévő értékes tápanyagokat és a könnyű halhúst ne nehezítsük el zsírban, panírban sütéssel, jobban áll neki a grillrács vagy egy párolóedény.

Csupa jó érv. Akkor miért nem esszük? Miért nem eszünk eleget? Ha nincs idő pucolni, kiengedni, készíteni, akkor sem kell lemondani róla. Egyszerűen rendelje házhoz a halas fogást! Itt van például az Interfood citromos-borsos harcsája! A harcsának olyan íze van, amely valóban vetekszik a legjobb tengeri rokonokéval, zsírokban gazdag, és ami nem utolsó szempont, szálkamentes, vagyis arra is alkalmas, hogy munkahelyi ebéd legyen belőle.

A séfjeink által készített harcsa nem lucskos, nem száraz. Hanem omlós. A vastag, fehér halszeletekhez citromot is csomagolunk, hogy az étel még pikánsabb legyen. A köretként kínált zöldségek és rizs pedig biztosítják, hogy a megrendelt ebéd valóban egészségtudatos étkezéssé válhasson. Így lesznek az ön tányérjában fehérje, szénhidrát, vitaminok és rostok egyszerre. Egyszerű.
Akkor miért nem esszük?

A halfogyasztásnál tulajdonképpen csak egy dologra kell figyelni: egyen belőle minél több fajtát! Ha így tesz, sok ízes élményben lehet része!Egyen minél több halat, keresse az étlapon a halas ételeket, döntsön az egészsége mellett, és javítsa a magyar halfogyasztási statisztikát!

Ez is érdekelheti

cezar-salata-tonhallal

Cézár saláta tonhallal

Egy műveltségi vetélkedő százezreket érő kérdése lehetne, hogy vajon evett-e Julius Caesar cézár salátát? A helyes válasz az, hogy nem, akkoriban ugyanis még nem létezett ez a napijainkban népszerű salátaféleség. A római kori lakomák fenségesek és fényűzőek voltak, igaz gasztronómiai különlegességekkel, mint például a Julius Ceasar féle árpakása, a kappan és jérce mogyorós bundában vagy…