Blog

Szűrők
tésztafajták

A magyar gasztronómia fontos alapköve a tészta, szeretjük minden változatban, leveseket gazdagítunk vele, főételként tálaljuk, édesen és sósan is készítjük. Annyira alapvető élelmiszer a tészta, hogy azt gondolhatnánk, mára már biztosan mindent tudunk róla. Az Interfood ezen a héten azt a célt tűzte ki maga elé, hogy új információkkal szolgál kedves olvasóinak a tésztáról. Lássuk,…

homoktövis

Közeleg a nyár vége, amitől sokan máris szomorúak, hiszen véget ér a szabadság, a jó idő, kezdődik az iskola, egy jó ideig újra nem lehet majd hazai barackot, dinnyét, uborkát, paradicsomot és egyéb finomságokat kapni. De ahogyan az lenni szokott, valaminek a vége egy új dolog kezdete is egyben: a nyárutó és a kora ősz…

articsóka

Ön evett már életében articsókát? Nincs abban semmi szégyellnivaló, ha nem, ugyanis a legtöbb magyarnak fogalma sincs róla, hogy mi az az articsóka. Nem egy klasszikus magyar élelmiszer, hazánkban leginkább csak a gasztro oldalakon és gourmet éttermekben találkozhatunk vele. Mivel az Interfood számára mindig fontos a változatosság, most ennek a különleges növénynek a bemutatására adtuk…

oregano

A magyar konyhának vannak bizonyos alapfűszerei, mint a bors, a kömény és az őrölt pirospaprika. Ezeket napi szinten használja minden háziasszony. Aztán vannak olyan fűszerek, melyek nem kerülnek elő minden nap, de azért gyakran alkalmazzuk őket, mint a fahéj, a szerecsendió, a bazsalikom. A polcok hátsó részén pedig ott lapulnak a különlegesebb ízvilágú és aromájú…

bogyós gyümölcsök

Aki olvasta bogyós gyümölcsökkel foglalkozó cikkünk első részét, az bizonyára sok mindent megtudott az eperről, a málnáról, az áfonyáról és az egresről. Jól ismert és népszerű bogyós gyümölcsök ezek, most viszont a kevésbé elterjedt társaik következnek. Az Interfood ezen a héten a szeder, a josta, és a ribizli nyomába ered. Tartson Ön is velünk, hogy…

kelbimbó

Kelbimbó vagy bimbós kel. Ki ismeri, ki szereti? És ki az, aki nem igazán tudja, mit is kezdjen vele? Ha Ön is rendszeresen nézegeti a boltok polcain, de mindig fél hazavinni, mert ötlete sincs, hogyan készítse el, hogyan kerülheti el a kesernyés ízt, ami gyakran kíséri a kis zöld gumócskákat, akkor tartson ezen a héten…

Mivel fizethet?